По решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации, всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, припомнят от пресцентъра на общинска администрация.
Всяка година вследствие на пътнотранспортни произшествия загиват и биват тежко наранявани и трайно осакатявани деца, младежи, зрели и възрастни хора.Част от катастрофите са в следствие употребата на алкохол и наркотици, и много от тези катастрофи са били предотвратими.
Денят за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е и ден за размисъл, за осъзнаване на необходимостта на ново отношение и култура в движението по пътищата като част от големия проблем – култура за здравословен начин на живот.
Във връзка с това Общински съвет по наркотични вещества, Превантивно – информационен център, съвместно със служители на Пътна полиция към ОДМВР Разград организират кампания , която ще се проведе на днес от 10.00 до 12.00 ч. на две възлови места в град Разград – бул. „Априлско въстание“ до магазина за селскостопанска техника „Златекс“ ООД и бул. „Странджа“ до товарните таксита. Ученици доброволци към Младежки съвет по наркотични вещества и Училищни превантивни клубове ще раздават стикери с превантивно послание на водачите „Карай внимателно! Някой те обича!“.