Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен и неговият заместник Евгени Драганов се срещнаха с отбора по роботика „QWERTY“ към ОУ “Васил Левски“-Разград, който преди дни спечели националното състезание „Роботика за България 2019“, съобщиха от пресцентъра на областна управа. В продължение на инициативата си за стимулиране на децата от Лудогорието с успехи в различни сфери, г-н Хюсмен подари по един таблет на шестимата шампиони.

Учениците от три разградски училища и техните ръководители Венелин Николов и Цветанка Пенчева от ОУ “Васил Левски“ разказаха на г-н Хюсмен и г-н Драганов за подготовката си за това състезание, за постигнатото на него и на предходни национални и международни надпревари по роботика, в които са участвали. Тимът от Разград за втори път печели състезанието „Роботика за България“, миналата година пък участва в Международен конкурс за детски инженерни екипи в Санкт Петербург в Русия, където се класира на шесто място.

Областният
управител Гюнай Хюсмен поздрави младите хора за отличната им работа в екип и
постиженията, които са гордост на Разград. Пожела им да продължат да развиват
уменията си и да намерят успешна реализация в тази сфера.

За подпомагане на подготовката им и в продължение на традицията да се стимулират успешните деца от региона г-н Хюсмен подари по един таблет на: Ася и Симона Андрееви, Мария Шишкова и Любомир Драганов от ППМГ “Акад. Никола Обрешков“-Разград и Боримир Марчев от ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф“-Разград, а подаръкът за Константин Коцев от НПТГ “Шандор Петьофи“, който отсъства от града днес, бе предаден на Венелин Николов.