Наръчник за родители /Наркотиците, алкохолът и младите хора/ и превантивни материали за пушенето на наргиле – „Най новата мода сред тийнейджърите“ разпространиха Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към него във всички училища на територията на град Разград.
Наръчникът е предназначен за родителите на петокласниците и включва важна информация за алкохола, наркотичните вещества, признаци на употреба и как да помогнем на детето си при евентуално възникнал проблем. А темата за наргилетата е много актуална в момента. Все по-често забелязваме, че в повечето кафета и заведения място намират наргилетата. Те са мода сред младите хора, която сега с изненада откриваме. Но едва ли тийнейджърите подозират, че пушенето на наргиле увеличава риска за здравето много повече от цигарите.
По заявка на училищата експертите от Превантивно-информационния център по наркотични вещества могат да запознаят родителите и учениците с вредите, които нанасят пушенето на наргиле и различните растителни смеси.