Народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова, Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Нурие Црънгалова бяха на посещение в община Лозница вчера, съобщиха от пресслужбата на областна управа.
Повод за визитата им бе работна среща с новия председател на Селскостопанска академия проф. д-р Васил Николов в Държавно предприятие „Опитна станция по земеделие“-Лозница. Заедно с ръководителя на Опитната станция Румен Евтимов те обсъдиха състоянието и бъдещето на опитните станции в страната, както и законодателни инициативи, свързани с дейността им. „Липсват кадри за Опитните станции в страната – агрономи и зооинженери – но тези структури за важни за развитието на сектора и на науката, затова ще работим за съхраняването им“ – каза проф. Николов. В Опитната станция в Лозница работят 8 човека, в нея се обработват 3670 дка.

След работната среща в Лозница народният представител Десислава Атанасова, Областният управител Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Нурие Црънгалова инспектираха как върви работата по реконструкцията на пътя Търговище – Разград. Проектът за ремонт на 21 км. от шосето между двата областни града стартира преди малко повече от месец, инвестицията от над 15 милиона лева е по ОП“Региони в растеж“. Въпреки жегите се работи интензивно и качествено, с модерна техника – установиха Атанасова, Хюсмен и Црънгалова.
Тримата посетиха и ОУ “Кирил и Методий“ – село Трапище, което след решение на Общински съвет-Лозница бе пред закриване, но със своя заповед Министърът на образованието Красимир Вълчев отказа да го закрие. Директорът на учебното заведение Нели Василева изрази удовлетворение от факта, че училището ще продължи да съществува, каквото бе и желанието на местните хора.