След дълго боледуване вчера, 4 юни, на 71-годишна възраст ни напусна дългогодишният кмет на Разград Денчо Бояджиев.

Той е роден на 2 юли 1952 г. в Разград. Основното си образование е завършил в ОУ”Васил Коларов”, а средното – в ТМТ”Шандор Петьофи”-Разград. През 1977 г. се дипломира със специалност „Право” в Юридическия факултет на СУ”Климент Охридски”. Работи като юрисконсулт, главен експерт и организационен работник в Общински народен съвет-Разград, като юрист и като адвокат. През 1990 г. е избран за народен представител в седмото Велико Народно събрание, през 1991 г. подписва Конституцията на Република България. От 1991 до 2005 г. е общински съветник в Общински съвет-Разград, от 2005г. до 2015 г. – Кмет на Община Разград, от 2011 до 2015 г. е и член на Управителния съвет на НСОРБ. От 2017 до 2019 г. е народен представител в 44-тото Народно събрание, а от 2019 г. до 2023 г. – отново е Кмет на Разград, избран е и за Председател на Контролния съвет на НСОРБ. От 2015 г. е носител на отличието „Почетен гражданин на Разград”.

Любящ съпруг, всеотдаен баща и дядо.

Верен приятел и Добър Човек за всички, които го познаваха.

С обществената си ангажираност, професионализъм и авторитет оставя ярка следа в историята на любимия Разград и на местното самоуправление в страната. Подготовката и реализацията на проекта за благоустрояване на централната градска част на Разград, обновяването на Художествената галерия „Проф. Илия Петров“, на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“, подкрепа за всички културни институции, ремонтът на Спортна зала „Абритус“ –  това е само малка част от постиженията по време на управленските мандати на Денчо Бояджиев.

Отговорен, целеустремен, решителен, почтен, всяко лидерско качество му бе присъщо. Намираше блага дума за всеки, който го потърси за подкрепа.

Обичаше Разград и Разград го обича!

Поклон пред светлата памет на Денчо Бояджиев! Поклонението пред Денчо Бояджиев е насрочено за 11,00 ч. на 6 юни, четвъртък, в Общинския културен център.