Аз се чувствам на моя територия в театъра. Надявам се, че мога още нещо да направя за Разград, не ми стигат 45 години, които се навършват догодина, откак живея в Разград, надявам се, че и на вас, това сподели веднага след награждаването си най-новият „Почетен гражданин на Разград” Дулинко Дулев.
Церемонията бе в петък вечерта в залата на Общинския културен център. Отличието бе връчено от градоначалника д-р Валентин Василев. За мен е истинско удоволствие да връча тази напълно заслужена награда на г-н Дулев, много хора в тази зала, включително и аз съм бил обект на неговата сатира, но аз не му се сърдя, каза д-р Василев с усмивка.
Той му пожела творческо дълголетие и да продължи да радва със своето остро перо, шеги и компания разградчани.
Церемонията по награждаването бе предшествана от запознаване на присъстващите с решението на Общински съвет Разград, за удостояването с отличието на Дулинко Дулев. То бе прочетено от председателят на местния парламент Надежда Радославова.
Веднага след церемонията празничен концерт по случай 28 януари – Деня на Разград, изнесе Представителният духов оркестър на Военноморските сили с диригент капитан трети ранг Мирослав Трифонов.
Официални гости на събитието бяха представители на румънския град-побратим на Разград Кълъраш, областният управител Манол Кившанов, вицеадмирал Пламен Манушев, депутатът от 43-то Народно събрание Михаил Тодоров, командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев.
Флотският оркестър завърши с „Моя страна, моя България”, след което зрителите в залата с бурни аплодисменти и на крака ги върнаха на бис.