Представители на  40 социални услуги от страната ще  участват в първия фестивал „Пътеводител на доброто“, койтоще се проведе на 16 юни в Разград. Ще бъдат представени ефективни социални модели. Събитието се организира от Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация“ , Агенция „Генезис“, „Виталити Груп“ и „Генезис Арт“. Събитието ще е под патронажа на кмета на Община Разград.  Подробности за форума бяха представени  в пресклуба на БТА в Разград.

Мая Михайлова от сдружението обясни, как се е родила идеята за фестивала.

Кметът Добрин Добрев  заяви, че Община Разград  има много добър опит в социалната сфера и ще подкрепи безрезервно реализацията на фестивала.

Изпълнителният директор на Агенция „Генезис“ Петя Маринова съобщи, че в различните фестивални дейности ще участват над 400 деца, младежи и възрастни от социални услуги от девет области в страната.

Фестивалът ще се проведе в Градски парк-Разград и в хотел „Лес. Ще  се състои от три панела. От 9,30 ч. в ресторанта на хотела започва представянето на добри практики от социални работници, от 10,00 ч. в 18 шатри около сцена „Ронда“ започва изложба-базар.

В концертната програма изяви ще имат около 200 представители. Предвидени са гост-изпълнители и други забавления. 

Зам.-кметът Елка Неделчева отбеляза, че Общината има идея да организира дискусионна кръгла маса по проблемите на социалните услуги.

Тричленно жури ще определи големия победител в първи панел и победителите в четирите категории. Наградите ще бъдат връчени по време на тържествена гала-вечеря. Ивайло Иванов – управителят на Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация“, заяви, че е отправена покана до Министерството на труда и социалната политика Амбицията на организатори и партньори е фестивалът „Пътеводител на доброто“ да стане ежегоден и да бъде надграден. Благодарност беше изказана към композитора Красимир Гюлмезов от дует „Шик“, който е автор на сигнала на събитието.