Единадесетият Капански събор събра участници  от няколко области. Организатори са Община Разград, Регионален център „Читалища“, кметството и читалището в Гецово.

Началото даде кметът на  селото Емил Гиздов

 След пожеланията  към участниците и многобройната  публика Гиздов лисна менче с вода за здраве и берекет. Част от традиционтото откриване бе почерпката за изпълнители и публика с  пита, мед и шарена сол.

Съборът откриха малките „Гецовлийчета“.  Най-младата група в Лудогорието спечели аплодисментите на публиката.

През целия ден на площада в Гецово звучаха фолклорни ритми. На сцената излязоха над 300 певци, музиканти и танцьори, предимно представящи капански фолклор, но и традициите на други етнографски групи, живеещи заедно с капанците в Лудогорието. Формациите бяха от Разградска, Русенска и Търговищка области.

Докато те пееха, свиреха и танцуваха, гостите на събора можеха да посетят работилнички за автентични занаяти, да закупят вкуснотии, да поседнат на бира-скара, а за децата имаше атракциони. Както на няколко масови събития, организирани със съдействието на Община Разград през последните месеци, и тук имаше дарителски кутии в подкрепа на болния 17-годишен Мартин Христов.

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев приветства участниците и гостите на 11-ия Капански събор, който се проведе в село Гецово. Той пожела много здраве и приятни емоции на участниците и гостите , както и догодина отново да се съберат, за да стане отново страхотен празник.

Поздрав за гостите на Капанския събор бяха концертът на Капански ансамбъл-Разград и изпълненията на гостуващата певица Румяна Попова. Тя е една от най-известните български народни певици, изпълнява песни от всички фолклорни области, авторски песни на фолклорна основа, има и джазирани варианти с Васил Петров. Има издадени 7 албума, предимно с македонски песни, печелила е награди от „Пирин фолк“ и други престижни конкурси у нас и в чужбина. Още на първата й песен – „Йовано, Йованке” – публиката се хвана на хоро.

Капанският събор се организира от: Община Разград, Кметство Гецово, РЕКИЦ“Читалища“ и НЧ“Просвета 1883“-Гецово.