„В очакване на Дядо Коледа” е най-новият детски спектакъл на ДТ „Антон Страшимиров”. Премиерата е утре, 6 декември, на сцената на Общинския културен център, като трупата ще изиграе две представления – в 10.30 и в 11.30 часа.

Коледната пиеса е по текст и драматизация на режисьора Съби Събев. Сценограф е Теодор Даскалов, музикално оформление е на Георги Гарчов, работил с популярната група „Грамофон“.

Освен с интересен сюжет, постановката грабва и с колоритни костюми, които са дело на Мартина Варийска. Тя е завършила „Сценичен и екранен дизайн“ в НАТФИЗ и за пръв път работи с разградския театър, а както режисьорът Събев сподели и не за последен път, тай като през следващата година се подготвя ново заглавие и Варийска отново ще бъде поканена.

В представлението участват актьорите Николай Сяров, Веселин Борисов, Петьо Горанов, Боряна Йорданова, Цветана Радушева, Димитрина Гинева, Валентина Панова и Лъчезар Хальов. Сценичният грим е дело на разградчанката Цвети Драева.
Коледната пиеса ще се играе до 23 декември над 20 пъти. Актьорите ще гостуват в детски градини и училища в Разград, както и във Варна, Исперих, Бяла, Пещера и село Крепча.

За пропусналите премиерата ще има представление за всички деца и родители и на 11 декември от 11.00 часа в Общинския културен център. Заповядайте за да се заредите със страхотно коледно настроение – вие и вашите малчугани.