Заместник областният управител Надя Йорданова участва в тържество, посветено на патронния празник на Професионална гимназия по земеделие „Климент Тимирязев“ в Завет. Събитието бе специално, тъй като освен, че изпращаха своите абитуриенти, представители на първия випуск поставиха плоча на фасадата на училището, посветена на първите ученици и учители в тази гимназия. На събитието присъстваха началникът на РУО Ангел Петков, както и Директорът на Дирекция АПОФУС в ОА Светлин Симеонов, също възпитаник на гимназията.

Йорданова се обърна с приветствие към хората, завършили училището през 1962 година. „За мен е удоволствие да присъствам на такова събитие. Все по-рядко се срещат хора, които с трепет си спомнят за училището. С вашия жест, да поставите паметна плоча, вие съхранявате тази любов и я предавате на следващите поколения.“ Тя им пожела здраве и дълголетие, а на абитуриентите – попътен вятър.

Заместник областният управител постави букет цветя пред плочата от мрамор с надпис „Признателна почит от учениците на I-ви випуск 1958-1962 г.“

На 22 май е годишнина от рождението на патрона на гимназията акад. Климент Аркадиев Тирирязев.

Празнични речи прочетоха и двама от инициативния комитет, сформиран за поставяне на паметната плоча – Стоянка Димитрова и Косьо Косев.

Гимназията по земеделие е създадена през 1958 година като учебно заведение със статут на техникум, подготвящ кадри по специалностите – животновъдство и растениевъдство. С промените в Закона за професионалното образование през следващите години е преобразувана в СПТУ по селско стопанство, после в Земеделски техникум, а от 2003 година училището е преобразувано в Професионална гимназия по Земеделие.

Преди няколко седмици Областна администрация Разград съдейства на инициаторите за поставянето на паметната плоча, за да може повече хора, завършили 1962 година да научат за събитието и да дойдат. Всички дошли си направиха обща снимка пред мраморната плоча.