На официално събитие за връчване на звания на отличени доброволци в Български червен кръст в област Разград, към тях бяха отправени поздрави от всички партньори и приятели на БЧК.

Заместник областният управител Надя Йорданова също ги поздрави и каза, че в нейно лице имат партньор, който също би се включил със съдействие в изпълнение на тяхната мисия.

Д-р Милена Кехайова благодари на всички приятели и доброволци на Българския червен кръст, за това, че са отстоявали принципите на хуманност, безпристрастност, единство. Тя каза, че сред тях има хора от всякаква възраст и професии, но тях ги обединява едно – добротворчеството.
Председателят на БЧК д-р Мария Пеева припомни историята и значимостта на организацията.

Отличените получиха значки и грамоти, както и книги от български автори, получени като дарение от издателство „Захари Стоянов“.

Ето и отличените:

Заслужил деятел на БЧК: Теосвета Лазарова, директор ДВД – Разград, Стефан Калинов – директор дирекция в отдел просвета, култура и социална дейност в Община Кубрат, Ертан Бахар – зам.председател на ОСна БЧК в Завет, зам.-кмет в община Завет.

Звание „Отличник на БЧК“ – Аксел Кючук – председател на червенокръстката организация в Исперих, зам.-кмет ан община Исперих, Гюрсел Мустафа – доброволец на БЧК Исперих.

Звание „Млад отличник на БЧК“ – Селин Мехмедова, доброволец, ученичка в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, Мелда Паша – доброволец, ученичка в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, Айча Бюлент – доброволец, ученичка в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ и Онур Шеит доброволец, ученичка в ППМГ „акад. Н.Обрешков“.