Навръх професионалния си празник – 5 юли, служители на МВР организираха национален протест в столицата, в който се включиха и полицаи от Лудогорието. Исканията са за 20% увеличение на заплатите, нови униформи, подобряване на материално-техническата база, както и нов закон за МВР.

Междувременно от пресцентъра на вътрешното ведомство в Разград съобщиха, че във връзка с професионалния празник на МВР и 138-та годишнина от създаването на МВР в ОДМВР – Разград са наградени следните служители от Лудогорието:

1. Със заповед на министъра на вътрешните работи с „почетен знак III степен“ е награден инспектор Галин Галенов Тупев – разследващ полицай в отдел „Разследване“.

2. Със заповед на министъра на вътрешните работи с отличие „писмена похвала“ е награден младши инспектор Стефан Цвятков Димитров – младши автоконтрольор II степен в РУ – Исперих.

3. Със заповед на директора на ОДМВР – Разград с отличие „обявяване на благодарност“ с парична награда е награден инспектор Калоян Божков Маринов – разузнавач V степен в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ на отдел „Криминална полиция“.

4. Със заповеди на директора на ОДМВР – Разград с отличие „писмена похвала“ са наградени общо 27 служители, от които 6 служители на ръководни длъжности.

5. Със заповеди на директора на ОДМВР – Разград 17 служители са преназначени на по-висока длъжност в рамките на съответния вид длъжност.