Специалната награда на Община Разград спечели Филип Дончев за авторския моноспектакъл „Кръговрат на живота“, представен по време на третото издание на Първи национален фестивал на танцовия театър – Разград 2019, съобщиха от общинска администрация.

От името на кмета на Община Разград изящната статуетка бе връчена от Виолета Антонова – директор на дирекция „Култура, спорт, туризъм“. Церемонията се състоя на 25.04. на сцената на Общинския културен център. Чрез езика на тялото бе пресъздадена цялата палитра от чувства и състояния на човешкия дух.

Ръководството на Община Разград благодари на всички участници, на експертното жури – проф. д-р Александър Илиев и композитора Петър Радевски, адмирации към световноизвестния мим Герасим Дишлиев – за специалното участие и майсторския клас. Благодарност и към Петя Попова – ръководител на втория майсторски клас и към Театрално – танцова формация „Пулс“ с художествен ръководител Катя Лапатова. Гостите от Македония и Украйна също оставиха незабравимо впечатление с изпълненията си.