Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев” за пореден път стана притегателен център на талантливи деца. Преподавателят към ЦПЛР – ЦРД Шукран Шукри избра културната институция за Годишната продукция по пиано на своите възпитаници, съобщи Валентина Колева от регионалната библиотека. 10 подрастващи от детската градина до ХІ клас показаха пред родители и близки какво са научили и усвоили през годината.
В самото начало тяхната преподавателка им благодари за упорития труд и за постоянството. Не пропусна да поощри всяко дете и да го мотивира с усмивка. В залата присъства и директорът на извънучебното заведение Даниела Куртева, която поздрави възпитаниците на ЦРД, като изрази своето задоволство от това, което са подготвили под вещото ръководство на тяхната преподавателка. Куртева благодари и на родителите за стабилното рамо и анонсира, че ги очаква и следващата учебна година. Тя благодари и за гостоприемството на Регионалната библиотека, в чиято зала таланливите пианисти са почувствали концертната атмосфера достойна за техните изпълнения.
Интересна изненада бе подготвила Селяй, която заедно със своите съученици от VІІІ „б” клас към ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф” изпълниха песен на Модърн Токинг в нейн акомпанимент и с благодарност за помощта при подготовката на надпяването в учебното заведение, което по традиция се провежда през месец май и е част от празничните прояви на Езиковата гимназия.
От Даниела Куртева научихме, че в ход е подготовката за Вторите Годишни награди на ЦРД за най-изявени възпитаници. Събитието е планирано за 4 юни от 17.30 ч. в ХГ „Илия Петров”. Предстои 9 зрелостници да получат плакет и диплом, както и още 25 номинирани от техните преподаветели деца във всички форми на Центъра. Те ще получат Грамота с благодарност за положения труд и за изключителните си успехи, които носят отпечатъка на ЦРД.