Над 200 деца от цялата страна са заявили желание да участват в Десетото юбилейно издание на Националния детски фестивал „Звезден път”, съобщи вчера председателят на Сдружението – организатор „Бъдеще за Европа” Златка Пенчева. Проявата се организира съвместно с Община Разград и ОД на МВР. Фестивалът ще се проведе на сцената на Общинския културен център на 23 и 24 юни под патронажа на кмета д-р Валентин Василев.
Целта на националния детски фестивал за популярни песни, танци и рисунки, обединени под мотото „Детското изкуство за безопасност на движението” е да насърчава творческите заложби на деца с изявени дарби, които са доказали своите възможности в областта на изкуството и ангажирането им със социално значима и актуална кауза, каквато е безопасността на движението по пътищата.
Фестивалът има конкурсен характер и включва три категории – конкурс за популярна песен, за вокални дуети и триа, и за танци.
Изпълненията на певците ще бъдат оценявани от жури с председател Етиен Леви. Журито, което ще оценява танцьорите, ще бъде председателствано Румян Занев.
За талантливите участници организаторите са подготвили награди, а рокерите от мотоклуб „Лудогорски братя” ще вдигнат емоциите и адреналина като повозят на моторите си желаещите. Ще има и викторина с тематични въпроси касаещи пътната безопасност.

 

Организаторите ще връчат Grand Prix, Специална награда на кмета на Разград, както и специална награда – „Звездичката на Дучева” – на името на музикалната педагожка Марияна Дучева, инициатор за провеждането на фестивала. Тази година един талант ще бъде удостоен и със специална стипендия.
Тържественото откриване на фестивала е в петък от 17.00 часа, а в събота от 17.00 часа е галаконцерта на лауреатите и закриването.