През изминалия уикенд в спортна зала ,,Лудогорец” се проведоха зоновите лични първенства за момчета и момичета 11 и 13 години, съобщи директорът на УСШ „Руси Бухтев” Цветан Танев.

В съботния ден се състезаваха най-малките бадминтонисти, като за повечето от тях това беше първата им състезателна изява.

В надпреварата участваха над петдесет деца от Разград, Русе и Варна. Разбира се по кортовете имаше много емоции, много сълзи и много радост. Затова и в залата присъстваха много родители, които окуражаваха и подкрепяха своите деца.

СК ,,Бадминтон-Разград” участва със 17 състезатели, от които най-добре се представиха: Кристина Стефанова – трето място сингъл и Селин Алтанай -Теодора Тодорова – трето място двойки.

В неделния ден стартираха тринадесетгодишните момчета и момичета. В надпреварата се включиха над петдесет състезатели от Разград, Русе, Шабла и Полски Тръмбеш. Състезателката на нашия бадминтон клуб Габриела Данкова, която е и национална състезателка, се отличи с играта си, беше с една класа над другите момичета. Тя завоюва първите места в трите дисциплини: единично, двойки и смесени двойки.
При момчетата най-добре се представи Иван Стефанов – трето място сингъл и второ място двойки.

Отново в неделя, но този път от Стара Загора дойде новината за отличното представяне на други две наши бадминтонистки. Петнадесетгодишните ни състезателки Иванела Денева и Невена Ненкова участваха в Национален турнир от веригата ,,Млади таланти”. Там те в тандем завоюваха сребърни медали в дисциплината двойки, а първата състезателка и бронзов медал на сингъл.

В Гълъбово от 1 до 3 април ще се проведе Държавното лично първенство за момчета и момичета 13 г. С демонстрираната много добра спортна форма на зоновото състезание нашите състезатели дадоха категорична заявка за спечелване на медали от Държавното първенство.