На 22 май поредната среща в „Любов – най-нужната илюзия…“ в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев” премина под слогана младостта е дух, а духът – младост, съобщи Валентина Колева от институцията.
По покана на водещият и инициатор на поредицата Дачо Господинов, специално за литературния форум от Ловеч пристигна Виктория Бешовишка, която заедно с Патриция Колева от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф” – Разград са част от тазгодишните носители на призовите места в Националния ученически конкурс „Любовта и свободата”. Литературните послания на отличените Стелиана Желанкова от Бургас и Мартина Петева от София, които нямаха възможност да присъстват, бяха прочетени и всеки един от присъстващите стана част от техните мисли по темата.
За любовта и свободата, и препратките към съвремието коментираха Дачо Господинов и Валентина Ласкаева.
Съмишлениците на конкурса – Цветомир Василев, Силвена Георгиева и Ивайло Иванов, ученици от НПТГ „Шандор Петьофи“, Разград споделиха пред младежката аудитория своите творби.
Със своите прекрасни изпълнения на пиано лауреатите от Международен конкурс във Велико Търново Невена Цанкова и Славена Петкова, възпитанички на Галина Героева от ДМШ „Илия Бърнев” към НЧ „Развитие 1869” в Разград допълниха колорита на срещата.
От името на Женета Александрова, директор на културната институция младите получиха подаръци в знак на уважение и с покана за следващи срещи.