Главният секретар на Областна администрация-Разград Михаил Тодоров връчи наградите на част от участниците в VII-ия международен есперантски конкурс „Народни обичаи в моя роден край“, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.
Церемонията се проведе в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“-Разград, започна с коледарски танц, изпълнен от танцова школа „Хорце“. Всеки от гостите на събитието бе посрещнат с българска питка и осурвакан от две малки дечица от ЦДГ“Митко Палаузов“-Разград.
Конкурсът предизвика голям интерес, посветихме го на предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС, тъй като смятаме, че има какво да покажем на света, творбите на участниците ще бъдат преведени на есперанто и представено сред есперантистите по света, рисунките също ще бъдат показани в различни държави – обясни председателят на Есперантското дружество „Д-р Л.Л.Заменхоф“ Радка Стоянова.
136 са били участниците в конкурса, Областна администрация-Разград осигури наградите за 25-те най-малки творци – коледни пакети с лакомства за всеки. При връчването им Главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров пожела на малките художници и автори на писано слово да печелят още по-големи конкурси и да пазят традициите на предците ни.