28-годишният колоездач от клуб „Спринт“-Разград Мирослав Минчев бе избран за „Спортист на Област Разград за 2017 г.“, съобщиха от пресцентъра на областна управа. Решението бе взето на заседание на Постоянната областна комисия за развитие на младежта и спорта в Област Разград, което бе ръководено от заместник областния управител Евгени Драганов и в което участваха и представители на местните медии, общо гласувалите са 15.

След гласуването на комисията точките на номинираните състезатели бяха умножени по предварително обявени критерии, свързани с ранга на състезанията, на които са постигнати най-добрите резултати; с възрастовата група на състезателя и с това дали спортът е олимпийски или не. След прилагането на коефициентите Мирослав Минчев събра 333 точки. През отминаващата година той спечели трето място на Балканско първенство за мъже в дисциплина спринт, победител е и в Държавното лично отборно първенство в същата дисциплина.

На второ място сред 21 номинации с 290 точки е 23-годишният европейски шампион по културизъм за младежи Николай Пенчев от клуб „Гладиатор“. №3 в десетката на Област Разград също е представител на община Разград – халфът на ПФК“Лудогорец 1945“-Разград Марсело Насименто да Коща с 236 точки.

На четвърто място е класиран представител на община Кубрат – жокеят от клуб по конен спорт село Севар Нурхай Зюлкюф, пети е шахматистът от „Абритус“-Разград Ивайло Енчев, шеста – боксьорката от клуб „Олимпия“-Разград Пламена Иванова, седми – Юзнур Мехмедов от клуба по борба „Агросем“-село Острово, община Завет; осми – състезателят от клуба по борба „Кубадън“-Лозница Хасан Хасан; девети – Гьокденис Шукриев от клуба по борба „Кубадън“-Лозница, десети е също състезател по борба – Мехмед Сунаев Акалиев от клуб „Спартак“-Цар Калоян.

За най-перспективен млад състезател бе обявен Доан Фетта – 13-годишен състезател по борба от клуб „Агросем“-село Острово, община Завет. Най-добър треньор е Георги Георгиев от клуб „Гладиатор“-Разград. За най-добър отбор бе обявен ПФК“Лудогорец 1945“-Разград.

В заседанието на комисията и в гласуването участва и главният експерт към Министерството на младежта и спорта за областите Русе, Разград и Силистра Иван Дончев, който поздрави Областна администрация-Разград за това, че единствена сред трите области поддържа традицията за избор на 10 най-добри спортисти на годината.

Церемонията за връчването на наградите е насрочена за 19 декември, вторник, от 11,00 часа във фоайето на 7 етаж в Областна администрация-Разград, уточняват от областна управа.