Служебният министър-председател Огнян Герджиков ще бъде гост на официалното откриване на новия тренировъчен комплекс на Детско-юношеската академия „Гнездо на орли“ в Разград. Церемонията е утре от 10.30 ч. на спортната база на футболен клуб „Лудогорец“.

Герджиков ще награди победителя в Международния турнир по футбол за деца, родени през 2002 година.

По време на визитата си в Разград премиерът и Христо Бозуков, министър на земеделието, ще се включат в инициативите по време на националната Седмица на гората и ще залесят 10 фиданки в Градския парк на Разград.

Герджиков ще бъде придружаван от кмета д-р Валентин Василев и Областния управител Манол Кившанов.

По информация на ПФК „Лудогорец“ тържествения водосвет е с начален час 11.00 часа, а прерязването на лентата – 10 минути по-късно. В програмата е предвидена развлекателна програма – изпълнения на състави от Разград. В 15.30 ще стартира благотворителен мач между отборите на „Лудогорец“ и VIVACOM.  Между 16,00 ч.  и 18,00 ч.- клубът обявява отворени врати (възможност за тур в базата).
Новата база на футболната академия „Лудогорец“ разполага с 4 терена с естествено и 1 терен с изкуствено покритие.
Всички игрища имат осветление и дренаж. Изграден е полигон за тренировка на вратарите, тенис корт, нова сграда със съблекални, възстановителен център, зали за обучение и кабинети за треньорите в академията. Първият терен на комплекса разполага с трибуни с 2000 седящи места, като има обособен сектор за гостуващите фенове. В нея братята Домусчиеви са инвестирали над 15 милиона лева.