Неговата визита стартира в град Исперих, където бе на посещение в Многопрофилната болница за активно лечение в лудогорския град. Заедно със здравният министър д-р Костадин Ангелов премиерът се срещна с управителя на лечебното заведение д-р Абдулах Заргар, който чрез съдействието на правителството отскоро е с българско гражданство.

Бойко Борисов подчерта значителният принос на д-р Заргар към българското здравеопазване, като го поздрави и за успешното управление на болницата в Исперих. “ С гражданският статут на известния лекар институциите отново доказаха, че могат бързо и адекватно да решават проблемите на гражданите. Благодаря на доктор Заргар за професионализма и отдадеността. Уверен съм, че той ще продължи да бъде все толкова обичан и грижлив лекар“, посочи премиерът Борисов.  

„Ще спазим ангажимента си и ще отворим заведенията на 1-ви март, тъй като нивата на заболеваемост у нас са добри. Затова утре в малките населени места в училищата се връщат присъствено всички ученици“, заяви в Исперих премиерът Борисов, който благодари на медиците за усилията и добрата работа.

Премиерът Бойко Борисов увери, че до края на месеца болниците ще получат парите за увеличение на заплатите, както и парите за медиците на първа линия. „С 50 милиона лева за първи път държавата в края на миналата година финансира и общинските болници, които откриха ковид-отделения. Близо половин милион лева от тях получи и болницата в Исперих“, каза министър-председателят.  

След посещението в Исперих здравният министър д-р Костадин Ангелов посети и болничното заведение в Разград. В Многопрофилната болница „Св. Иван Рилски“ министър Ангелов, заедно с народния представител от ГЕРБ Десислава Атанасова, поеха ангажимент да бъде извършен ремонт на болницата и тя да се сдобие с нов скенер, тъй като сегашният десетгодишен вече бил морално и технически остарял. Министърът заяви, че болничното заведение в Разград е подготвено и при евентуална трета вълна на пандемията с COVID-19.

По време на визитата си в Лудогорието министър-председателят Бойко Борисов бе придружен от здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов, финансовият министър Кирил Ананиев, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков, народният представител Десислава Атанасова, областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, областният координатор на ПП ГЕРБ д-р Валентин Василев, организационният секретар Владимир Димитров, областния координатор на ГЕРБ-Силистра Тодор Тодоров и други. В началото на посещението си в Разград премиерът бе посрещнат пред новостроящата се църква „Свети Борис-Михаил Покръстител“ лично от Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум, който след разговор с премиера му връчи икона с лика на Божията майка с пожеланието за здраве и благоденствие.

Премиерът припомни, че правителството вече е отпуснало 100 000 лева още миналия месец за доизграждането на храма „Свети Борис-Михаил Покръстител“ в Разград, а средствата ще бъдат използвани за изграждането на иконостаса, изографисването на православната обител в лудогорската столица, както и за отоплителна инсталация на храма.

„Строим нови църкви и джамии, за да може в този регион, където има християни и мюсюлмани, да има етническа толерантност“, заяви премиерът Бойко Борисов, който разгледа на място ремонта и на църквата, и на джамията „Ибрахим паша“ – третата по големина джамия на Балканите.

„През всичките тези години на преход единствено Вие и Вашето правителство успяхте да съхраните това историческо и културно богатство. Благодарни сме за отпуснатите 2 млн. лв. и за помощта с документацията и проектирането. Ремонтните работи текат усилено дори и през зимата, като се надяваме, че до три години джамията ще бъде реставрирана напълно“, каза в своето обръщение към премиера областният управител Гюнай Хюсмен.

Премиерът подчерта, че джамията, която е паметник на културата, не е реставрирана от 70 години. „Така че моите опоненти, които искат толкова много да управляват, да покажат направеното от тях и ще сравним“, каза Борисов. Бойко Борисов изтъкна, че правителството не прави разлика между кметовете по политическа и етническа принадлежност и продължава да подпомага всяко едно населено място.

Народният представител от Разград Десислава Атанасова, която бе заедно с премиера Борисов, информира, че по социално-икономическите антикризисни мерки на правителството в региона са изплатени над 5 милиона лева в помощ на хората и на бизнеса и са запазени 2000 работни места.