Кметът на Разград и областен координатор на ПП ГЕРБ Разград д-р Валентин Василев, депутатът Михаил Тодоров и Областният управител на Разград Манол Кившанов представиха в събота на министъра на туризма Николина Ангелкова перспективите на културно-историческото наследство на Разград, в лицето на Археологически резерват „Абритус“, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

По време на посещението на туристическия обект директорът му Иван Иванов показа крепостта и музейните експозиции, и разкри потенциала за развитието му.
Една от основните теми, които обсъдиха, бе популяризиране на археологическата местност и създаване на условия за генериране на икономически растеж в общината чрез туризма. Във връзка с това Ангелкова посочи, че Разград, както и регионите около него попадат в един от осемте маршрута, разработени от Министерството, като тук минават столиците и градовете на българските царе.

Тя разясни, че страната се е насочила към дигиталния и онлайн маркетинг, работи се с водещи туроператори, като това цели увеличаване на потока на туристи, включително и за следващата година. Ангелкова аргументира тезата си с това, че през тази година сътрудничеството с тях е довело до ръст от 600 хил. туристи, очаква се тенденцията за увеличаването им през 2017 год. да се запази.