269 509 лв. целеви средства за основен ремонт на сградата, която ще ползва ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ в Разград, са преведени днес от Министерството на образованието, съобщи на брифинг в късния следобед кметът д-р Валентин Василев и заместниците му Галина Георгиева и Ердинч Хасанов.

Със средставата ще бъдат ремонтирани 28 – 30 класни стаи в сградата на СУ „Христо Ботев“. Исканите средства са 350 хиляди лв. – количествено стойностната сметка, а отпуснатата сума отговаря на тази без ДДС, коментира зам.-кметът Галина Георгиева.

Градоначалникът благодари на народния представител от ГЕРБ Десислава Атанасова, която се ангажира за решаване на казуса, на министъра на финансите Владислав Горанов, на министър Красимир Вълчев, които помогнаха тези целеви средства да бъдат отпуснати.

Предстои обявяването на обществена поръчка за ремонтните дейности, които ще включват смяна на покрива, шпакловка и боядисване на вътрешните стени, нови подови настилки и всичко необходимо за да може учениците на природоматематическата гимназия да влязат в обновените класни стаи през следващата учебна година, каза още градоначалникът.