Повече от четири часа продължи дискусията по докладната за концесията на стадион „Лудогорец арена”, която местните парламентаристи гласуваха в последния ден на февруари.
Още в осем сутринта фенове на „Лудогорец“ започнаха да се събират пред сградата на община Разград. Към тях се присъединиха изпълнителният директор на отбора Ангел Петричев, председателят на УС на Съвета на директорите Теменуга Газдова и президентът Александър Александров.
Те, заедно с 15 от феновете, се качиха в залата на Общинския съвет за да присъстват на гласуването на докладната. Въпросите и дебатите продължиха часове. В крайна сметка се стигна до компромисен вариант докладната да бъде оттеглена и преработена в Постоянните комисии по законност и общинска собственост, и да бъде внесена за гласуване на следващата сесия. Предложението за това бе на съветникът от БСП Стоян Димитров.
В подкрепа на отлагането гласуваха 20 съветници, сред които бе и Милена Орешкова от ГЕРБ. Председателят на местния парламент Надежда Радославова гласува „против”, а 8 съветника натиснаха бутона „въздържал се”.
Решението бе аплодирано от феновете, а шефовете на отбора излизайки от сградата на местната управа благодариха на феновете за подкрепата и обявиха, че засега „Лудогорец“ остава в Разград.