Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев получи благодарствена грамота от Фондация „Искам бебе“, за съдействие при осигуряване на финансов ресурс на двойки с репродуктивни проблеми, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

Подаръкът бе връчен от Янка Георгиева – председател на постоянната комисия по социална политика, трудова заетост и здравеопазване към Общински съвет Разград и дългогодишен представител на фондацията за Разград. Грамотата за градоначалника е във връзка с оказаната подкрепа и изразена съпричастност към каузата на Фондацията – „Да се раждат повече жадувани деца в България“.
Един от поводите за изказаната благодарност е и първото организирано от Община Разград тържество за деца на 1 юни, подпомогнати от Общинската програма „Ин витро“.
Съгласно разпоредбите на Правилника за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми на територията на община Разград, от 2012 г. до 2016 г. вкл. са одобрени за финансиране 35 семейства, от които 33 семейства са получили финансиране на обща стойност в размер на 61 106, 08 лева.