За пореден път офисът на НАП Разград се включи в националната инициатива на Джуниър Ачийвмънт България „Мениджър за един ден“, подкрепяйки идеята за ефективно и градивно партньорство между държавната администрация и образованието. Шест ученички от 11 и 12 клас на ПГИ „Р. Шуман” Разград имаха възможността да съпреживеят един реален работен ден и да се потопят в деловата атмосфера на офиса днес.
Денят на бъдещите икономисти избрали приходната администрация в Разград за организация домакин стартира в 10.00 часа с оперативка в кабинета на директора на местния офис Цанка Тъмнишка, която посрещна бъдещите икономисти. Пет от тях са от специалност „Митническа и данъчна администрация”, а Николета Колева от 11 „в”, която сяда за ден в креслото на Тъмнишка е в специалност „Банково дело”.
Мотивите за участие на Николета, Симона, Андреа, Фелиз, Сабиха и Стела са да сравнят получените теоретичните знания и практическото им приложение.
Бъдещите мениджъри се запознаха не само със структурата и мисията на приходната агенция, водещите ценности и основни приоритети, но и с текущите и предстоящи задачи пред ръководството и служителите на офиса. Всички получиха сертификати.