Екипът на имунизационните кабинети в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ – Разград и личният лекар д-р Деян Коларов бяха наградени с грамоти от здравния министър д-р Стойчо Кацаров за приноса им към имунизационната кампания на република България за ваксинация срещу COVID-19. Грамотите връчи областният управител на Разград Иван Борисов. За МБАЛ „Свети Иван Рилски“ наградата получи главната медицинска сестра на лечебното заведение Пламена Николаева.

  „Тези грамоти са признание и висока оценка за проявеното старание, за активността, хуманността и професионалната ангажираност, за постигнатите високи резултати“, заяви областният управител.  От свое име Иван Борисов благодари на наградените и подчерта, че като председател на Областния кризисен щаб за борба с  COVID-19  оценява високо положените от тях усилия.

  „Наш дълг е да опитаме да убедим скептиците и да помогнем на всички да осъзнаят, че това е начинът да се справим с тази страшна болест.  Убеден съм, че ако всички ангажирани в процеса са толкова отдадени и решителни в действията си като Вас, то много скоро ще забравим за пандемията и ще се върнем към нормалния си начин на живот“, каза още областният управител.