35 репродукции дело на десетокласничката от ППМГ „Акад. Никола Обрешков” Мария Червенкова са експонирани във фоайето на РБ „Проф. Боян Пенев”, съобщиха от културната институция. Официалното откриване на първата изложба – базар на Мария бе част от програмата на патронния празник на елитното учебно заведение.
Репродукциите в изложбата са пейзажи и натюрморти, както и графики. Смесената техника, използването на графични материали, усета за детайла и композиция, както и баланса са част от таланта на Мария. Нейният преподавател по изобразително изкуство Стоянка Димитрова й пожела следващата изложба да бъде с нейни авторски творби.
Красиво допълнение към изложбата бе подготвения музикално-поетичния рецитал „За жените и за любовта” от Клуб „Театрали” към ППМГ „Акад. Никола Обрешков”, с ръководител г-н Веселин Керемедчиев.
Събитието бе красива симбиоза на таланта и младостта и потвърждава една от приоритетните цели на РБ „Проф. Боян Пенев” – да дава полет на изява на Младите във всичките аспекти на Изкуството.
До 23 март, докато разглеждате изложбата и си харесате някоя от репродукциите на Мария, имате възможността да си я направите своя!