В Разград Манолова се срещна със семейството на 21-годишната починала родилка, на които ще съдейства за завеждане на съдебен иск
  Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ е залята от сигнали и жалби на хора с COVID-19 и техни близки, оставени да се оправят сами вкъщи или да си търсят сами линейки и приемни болници. Отговорността за починалите от коронавирус без медицинска помощ е на Борисов и на цялото правителство. Българите са оставени да се оправят сами. Защо са ни правителство, здравен министър, оперативен щаб и премиер, ако се оправяме сами?

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медии в Разград.

Манолова се срещна с близките на починалата 21-годишна родилка в Разград, за която се твърди, че е била с коронавирус, но е оперирана с пълна упойка при 38 градуса температура, изписана е от болницата с температура след раждането, след това е приета отново с бронхит и е починала.

Лекарите твърдят, че жената е закарана в болница след няколко дни, а съпругът на починалата родилка заяви, че е закарана обратно в болницата няколко часа след изписването й, като на следващия ден съпругът й е поставен под 14-дневна карантина без PCR тест.

Манолова пое ангажимент да съдейства с адвокат на семейството за завеждане на дело във връзка със смъртта на момичето.