Районната прокуратура в Разград ръководи бързо производство срещу 57-годишната Шехризаде Х. за причиняване на телесна повреда на учител по повод изпълнение на работата му, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна.

Вчера обвиняемата за причиняване на лека телесна повреда Шехризаде Х. отишла в основното училище в Разград, където учел синът й. Пред класната стая тя влязла в спор с 58-годишната учителка Р.М. заради поведението му. С хилка за тенис и топка момчето се опитвало да уцели своята преподавателка и след направените няколко забележки педагожката ги прибрала.

Когато дошла родителката на момчето, учителката излязла да се срещне с нея и да върне хилката и топката. Майката на ученика започнала да обяснява, че няма право да взема хилката на детето й, защото е скъпа, обиждала 58-годишната учителка и накрая я ударила по лицето пред смаяните й колеги и ученици.

Пострадалата Р.М. подала сигнал в ОД на МВР в Разград за инцидента и срещу майката на ученика е образувано бързо производство.