На 31 юли в местността Пчелина край Разград ще се проведе третото издание на Лудогорски маратон, обявиха на пресконференция в четвъртък в града Цоньо Пенев и Румен Станев от клуб „Зелена стъпка“. За първа година в състезанието е включена дистанция от 42 километра за бегачи, т.е. пълноразмерен маратон. Освен трите дистанции за бегачи – 10, 21 и 42 километра, състезанието приема и колоездачи, състезаващите се на дистанции 21 и 42 километра. За тези, които владеят и двете дисциплини е предназначен дуатлонът, който включва последователно преминаване на 42 километра с колоездене и 21 километра с бягане.
За най-малките състезанието предлага два километра горско бягане.

До момента на сайта на „Зелена стъпка“ са се записали почти 200 участници от цяла България от 13 до 55 години. Записването продължава на сайта www.green-foot.net до 25 юли, включително. Записване ще бъде възможно и на място преди старта, но само ако са останали свободни стартови номера.

По традиция „Зелена стъпка“ организира палаткови лагери на старт/финала на състезанията си. Палатковият лагер ще бъде организиран от петък (29 юли) до деня на състезанието (31 юли). Желаещите да имат твърд покрив над главите си могат да резервират стаи в хижите на БТС и Община Разград. Отново авторски медали, изработени от липови клони, ще получат всички завършили състезатели, както и тениски с логото на проявата.
Музиката и настроението с водещия El Freegano превръщат състезанията на „Зелена стъпка“ в интересни за наблюдение събития. Организаторите канят жителите и гостите на град Разград да наблюдават стартовете, преминаванията между обиколките, финалите и награждаването на участниците. Участници в състезанието ще бъдат едни от най-добрите български бегачи, ултрамаратонци и колоездачи. Стартовете започват в 8 часа сутринта. Награждаването е в 15 часа.
Още подробности – чуйте от първо лице в рубриката „Актуално”.