ПФК Лудогорец продължава да следва дългосрочната си стратегия за развитие на Детско-юношеската академия като целта е да се обучат таланти, които в бъдеще да бъдат гръбнакът на представителния отбор. Осъзнавайки, че това е дълъг процес, за който са необходими не само добре подготвени специалисти, които да работят с децата, но и подходящите условия за тренировъчен процес, собствениците на ПФК Лудогорец осигуриха финансирането за разширение на комплекса.
Над 15 млн. лв. ще бъдат вложени в разширението, което включва: 4 терена с естествено покритие и 1 терен с изкуствено покритие, като всичките ще разполагат с осветление и дренаж. Предвижда се полигон за тренировка на вратарите, тенис корт, нова сграда със съблекални, възстановителен център, зали за обучение и кабинети за треньорите в академията. Комплексът ще разполага с трибуни с 500 седящи места, а единият от терените ще се използва за официални мачове на юношеските гарнитури. Към момента ПФК Лудогорец разполага с два тренировъчни терена с естествено покритие, един с изкуствено и игрища за футбол 7 и футбол 9. Въпреки че терените са в отлично състояние, те не достигат, за да се обезпечи тренировъчният процес на академията, която през последните две години се развива с изключително сериозни темпове и настоящата материална база е недостатъчна.
В тази връзка беше изготвен екшън план, според който до 31 октомври за нуждите на ДЮШ ще бъдат въведени в експлоатация 3 терена – 2 с естествено покритие и 1 с изкуствено. Паралелно започва строежа на сградата и останалите терени по проекта. Цялостното разширение се очаква да приключи в края на 2016 г.