Ръководството, треньорският щаб и футболистите на ПФК „Лудогорец“ благодарят на правоохранителните органи и на кмета на Община Враца г-н Калин Каменов за бързата реакция по изясняване на инцидента, при който беше упражнено насилие върху привърженици на ПФК „Лудогорец“ непосредствено след мача ПФК „Ботев“ Враца – ПФК „Лудогорец“съобщиха от пресслужбата на клуба.
Ние сме дълбоко възмутени от упражненото насилие върху възрастни хора, които са пропътували стотици километри, за да подкрепят в дъжда любимия си отбор.
Имайки предвид бързите действия на местната полиция и прокуратура във Враца сме убедени, че бабаитите, които избиват комплекси върху беззащитни хора, ще си понесат последствията. Нека това бъде урок и пример за всички, че в България има закони и всеки ще си получи заслуженото.
Ръководството на ПФК „Лудогорец“ ще следи внимателно развоя на делото, както и всички случаи, в които се посяга на жени, деца и старци, дошли да подкрепят любимия отбор, се казва още в отвореното писмо.

Нека да припомним, че след вчерашната победа на Зелените над отбора от Враца, непосредствено след двубоя, автомобил с четирима разградски запалянковци е бил спрян, а над пътуващите в него е упражнено насилие от местни футболни запалянковци.