Под съпровода на култовата песен „We are the champions“ на Queen Лудогорец вдигна 12-ата си титла. Това стори вторият капитан на „орлите“ през по-голямата част от пролетния дял Кирил Десподов, тъй като титулярният – Антон Недялков, се възстановява след усложнение на контузия.

Над 3000 човека дойдоха на „Хювефарма Арена“, за да видят как любимците им вдигат 12-ата поредна титла, която бе определена от Ангел Петрчиев и като най-сладката.

Реално партито започна много по-рано, като феновете имаха възможност да посетят съблекалнята на „орлите“ да се снимат с футболистите и треньорите.

За отличното настроение на публиката, която бе настанена в трибуна „Моци“ се грижеха добре познатите ни „Тутурутка“, които направиха истинско шоу преди и след като Кирил Десподов вдигна най-ценния трофей в българския футбол над главата си.

Какво се случи през сезона?

12-ата титла на Лудогорец е най-изстраданата, но и може би най-сладката. Всъщност, в началото на март изглеждаше, че първото място на отбора този сезон е наистина застрашено. „Орлите“ загубиха с 0:1 от Пирин Бл и то у дома, с което разликата с лидера тогава ЦСКА стана 4 точки. Тогава обаче шефовете взеха изключително мъдрото решение и върнаха на „Хювефарма Арена“ Ивайло Петев. Доскорошният селекционер на Босна и Херцеговина реално никога не се бе отдалечавал от отбора и дори изгледа на живо няколко контроли от зимната подготовка. Каквото и да си говорим, истината е, че в онзи момент само Петев можеше да вдигне Лудогорец. И го направи! Той успя да направи невъзможното и да измести ЦСКА от първото място до края на редовния сезон, което стана факт след сладкия успех с 1:0 на „Българска армия“.

„Орлите“ показаха и друго – че играят феърплей, биейки ЦСКА 1948 за Купата на България, но правейки 2:2 с тях за първенство. Този резултат позволи на феновете на „червените“ да мечтаят, но сметките им за пореден път излязоха криви, а в крайна отново Лудогорец триумфира и то с със златен дубъл!

За тази титла обаче огромен принос имат и двама от футболистите на отбора – Кирил Десподов, който със своите решителни голове и асистенции не можеше да бъде спрян от нито един защитник, както и Игор Тиаго, който не спираше да бележи, преди да направи рекорден трансфер в белгийския Брюж.