Д-р Валентин Василев откри турнира по ловна стрелба – дисциплина „Скийт”, който е част от двудневната програма на ЛРС „Сокол”, с която ловната организация чества 120 години от основаването си и е под патронажа на кмета на Община Разград, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

Първата инициатива се проведе на обновения ловно-стрелкови комплекс на ЛРС „Сокол” Разград. Преди да прережат лентата за откриване, градоначалникът подчерта, че това е нова придобивка, която дава шанс на ловците в района да имат общо място, където да обменят впечатления и опит. Той заяви готовност Община Разград да съдейства и да подкрепя, спрямо възможностите си, подобни мероприятия и организации.

Късмет и повече точни попадения пожела на ловджиите и народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова, която бе сред гостите на мероприятието. Отслужен бе и водосвет за здраве и благополучие.

Част от честванията е и изложбата на ловни трофеи, по време на която в 16:00 часа в сградата на Общински културен център – Разград домакините показват ловни трофеи, отстреляни на територията на дружеството.

В неделя в местността „Пчелина” ще се проведе тържествено освещаване на ловните знамена на дружините, ще бъдат наградени заслужили ловци, събитието ще приключи с музикална програма.