Ловно-рибарското дружество „Сокол” – Разград ще отбележи с двудневни тържества и състезания на 16 и 17 септември 120-годишния си юбилей.

Честванията са под патронажа на кмета д-р Валентин Василев и ще започнат с водосвет отслужен от отец Цоньо и освещаване на ловните знамена, които ще бъдат раздадени на всяка дружинка. Към момента в организацията членуват 1380 ловци и рибари, от тях представителките на нежния пол са 20, а най-възрастният ловджия е Стоян Енчев Петров от Гецово, роден 1922 година. Дружеството обхваща общините Разград, Лозница, Самуил, Цар Калоян и Ветово.

Програмата бе представена от председателя на Управителния съвет на „Сокол“ Пенчо Пенчев и специалиста по лова инж. Людмил Лилов.

Първата проява е насрочена за 8.00 часа на 16 септември на обновения стрелкови комплекс край Гецово. Там ще се проведе открит турнир по ловна стрелба в дисциплината „скийт“ /стрелба по панички/.

В Общинския културен център ще бъде подредена и открита изложба на ловни трофеи, отстреляни на територията на дружеството, а специална комисия ще оцени експонатите.

На 17 септември, неделя, от 11.00 часа в местността „Пчелина“ ще бъде официално открит празничния събор, на който се очакват над 500 души – ловци, техните семейства и гости от страната, а организаторите канят всички, които желаят да се присъединят.

На „Пчелина“ ще бъдат осветени от поп Цоньо новите знамена, които ще получат ловните дружинки, на брой 31. Ще бъдат наградени победителите от турнира по стрелба, както и заслужили ловци.

Организаторите съобщиха, че на тържествата на „Пчелина“ всички ще бъдат със специфичен дрескод – членовете на „Сокол“ ще получат като подаръци оранжеви шапки и тениски. Ще има скара – бира и празнична програма с местни изпълнители и диджей. Тържествените чествания ще приключат с традиционно кръшно хоро, а на празника са поканени – всички! Заповядайте!