Работници от Общинско предприятие „Паркстрой“ започнаха днес поставянето на великденска украса в централната част на Разград.

Новост тази година е оформеният кът за снимки в градинката с Часовниковата кула, срещу пешеходната пътека от съда към площад „Независимост“. Фигури на новоизлюпено пиленце и великденско зайче бяха поставени около пъстроцветния надпис „Честит Великден“. Сред пролетните цветя в градинката пък са подредени шарени декоративни яйца от стиропор, които в предходни години бяха боядисвани на традиционното празнично събитие на Велики четвъртък, организирано от Община Разград. Част от тези яйца са поставени и на кръговото кръстовище и на други места в централната градска част.

В 12,00 ч. на 13 април, четвъртък пред Общинския културен център (Новият театър) започва тазгодишното боядисване на великденски яйца. Три декоративни яйца от стиропор, всяко високо по около 1 метър, ще бъдат боядисани на Велики четвъртък и ще станат част от великденската украса на града. С четките ще са малките художници от Школата за изобразително изкуство към ЦПЛР Център за работа с деца с ръководител Цветомира Петрова, но ако и други деца изявят желание да боядисват, ще получат тази възможност. В музикалната програма на събитието ще участват възпитаници на Адриан Маджаров от школатапо изкуства „EnjoyMusic & Art School”.