РС на КНСБ Разград организира днес кръгла маса на тема „Спазване на трудовото законодателство. Превенция на риска при трудови злополуки и здравословно работно място“ във връзка с честването на Световния ден на безопасност и здраве при работа, както и отбелязването на Международния ден в памет на загиналите и пострадали работници. Сред гостите на форума бяха областният управител Манол Кившанов и заместниците му Виолета Тодорова и Нурие Црънгалова.

Председателят на синдикалната организация Грациела Ранкова откри срещата.

През настоящата 2016 г. европейската тема на Световния ден за безопасност и здраве при работа е „Стресът на работното място – колективно предизвикателство”.

В рамките на кръглата маса бяха представени проблеми, касаещи здравословни и безопасни условия на труд, превенция здравето на човека в трудовия процес и контрола върху условията на труд в дружества и фирми.

Във връзка със Световния ден за безопасност и здраве при работа, в 11:30 часа бяха поставиха цветя пред паметната плоча, в памет на загиналите при трудови злополуки работници от област Разград.