Кръгла маса се проведе на 20 март, сряда, в сградата на Комплекс за социални услуги за пълнолетни лица с увреждания с. Просторно, като част от програмата за отбелязване на Деня на социалната работа, съобщиха от пресцентъра на местната управа. Тя бе на тема „Междуинституционално взаимодействие при кризисна интервенция при лица с психични разстройства“, а модератор бе директорът на услугата Диана Георгиева. В събитието участваха заместник-кметът Ердинч Хасанов, секретарят на Община Разград Нели Добрева, кметове на селата Побит камък, Киченица, Просторно, Топчии,  представители  на ОД на МРВ, клинични психолози, партньори на социалната услуга, директори на социални институции.

Акцентът в дискусията бяха проблемите, които възникват когато има потребител в криза. Диана Георгиева даде примери с потребителите в услугата и начините, по които работят с тях. В социалната услуга има културен календар, отбелязват се всички празници, провеждат се арт-терапии, потребителите участват в различни фестивали, уточни тя.

Опитът на всички специалисти трябва да се обединяват при работата в тази сфера, каза зам.-кметът Хасанов и поздрави за усилията, които влагат в работата си социалните работници.

След кръглата маса потребителите на КСУПЛУ с. Просторно организираха флашмоб под наслов „Усмихни се“ пред няколко възлови места и площади в Разград.