Криминално проявен и употребил наркотици водач е засечен при полицейска проверка в Разград. Около 14.40 часа на 8 март по улица „Абритус“ е спрян лек автомобил „БМВ 520“. В хода на контролните действия е установено, че 41-годишният шофьор управлява превозното средство след употреба на дрога. „Drug test“ – ът му отчел резултат, положителен на опиати и метаамфетамин. При извършения оглед на автомобила в джоб на предната лява врата е намерен свитък от фолио с кафяво смолисто вещество. Направеният нарко-тест показал, че това е разтопен хероин. Водачът е задържан в РУ-Разград. По случая е образувано досъдебно производство по чл.343 Б, ал.3 от НК.

Сигнал за пътно-транспортно произшествие е получен около 12.10 часа на 9 март. На място в град Исперих е установено, че водач на БМВ с немска регистрация предприема изпреварване на движещия се пред него „Фолксваген Поло“, при което го блъска в задната лява част. „Фолксвагенът“ се удря в крайпътно дърво. 58-годишният му водач от село Китанчево е прегледан в МБАЛ-Исперих, където е установено, че има счупено ребро и хематом на главата. Освободен е за домашно лечение. Пробата му с дрегер и тази на 59-годишният водач на БМВ-то от село Стражец са отрицателни. Започнато е досъдебно производство по чл.343, ал.1, Б от НК.

19-годишен от лознишкото село Студенец е задържан в РУ-Разград след скандал между две компании. Около 00.30 часа на 10 март в района на площад „Момина чешма“ младежът отправял закани за убийство, използвайки бензинов моторен трион, към други трима мъже – 36-годишен от Разград, 29-годишен от село Мортагоново и 31-годишен от Разград. След сигнал в полицията останалите двама от село Студенец успели да избягат. Впоследствие са установени до автомобила им, с който дошли в града. По случая се води проверка по чл.144, ал.3,  т.1 от НК.