Криминално проявен и многократно осъждан мъж е задържан за грабежа, извършен на 13 март по велоалеята към местността Пчелина край Разград. Съпричастността му към извършеното престъпление е установена след бързи оперативно-издирвателни действия, предприети непосредствено след като 25-годишната жертва на деянието подава сигнал в полицията.

43-годишният извършител е установен и задържан в Търговищко, въпреки че постоянният му адрес е в Шуменско, а по настоящ адрес се води в Пловдивско. При извършен личен обиск у него са открити телефонът на младата жена „Айфон 11” и ножът, с който я заплашил. Според събраните до момента данни, преди около месец мъжът излязъл от затвора, където излежавал присъда за изнудване и блудство, извършени в условията на опасен рецидив, отново на територията на град Разград.

Има 21 криминалистични регистрации за кражби, увреждания и телесни повреди. Съден е 13 пъти както условно, така и ефективно. Предстои прокуратурата да го привлече като обвиняем и да го задържи за срок от 72 часа за последното извършено престъпление.