13 участника се включиха в състезанието по спортен риболов, организирано от Областната дирекция на МВР в Разград, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Запалените рибари хвърлиха въдици на стената на язовир Бели Лом. Спонсор на турнира за поредна година бе фирма “Неломил” ЕООД, която предостави богатия награден фонд. Стартът на състезанието бе даден от главния съдия мс Цвятко Цветков. Състезателите, разположени на 10 метра един от друг, имаха право да ловят риба на една кука с всякакъв вид захранка, без жива риба.
На финала, след три часа, комисия претегли уловеното от всеки участник количество. На първо място се класира Иван Василев, оперативен работник от Районно управление – Разград, който постигна най-богат улов от близо 4,245 кг. Негова бе и най-голямата уловена риба с тегло 0,755 кг. Победителят получи скъп телескоп и корда. Второто място зае Ради Картов от УПБЗН-Цар Калоян с 1,595 кг риба. Той си тръгна с макара и захранка. На трето място се класира Александър Златев от сектор „Пътна полиция” с 1,525 кг улов. Негова бе и първата уловена риба в турнира.
Призът за нулев улов – живарник, спечели Теодор Тицов от РУ-Разград Наградите на победителите връчи началникът на РУ-Лозница Бисер Стефанов.
За всички присъстващи спонсорите бяха осигурили утешителни награди – плувки и захранка.