Седем телефонни измами, извършени на територията на Разград и Лозница, са разкрити от криминалисти от ОДМВР-Разград, съобщиха от полицията в областния град.

Първата е от 21 януари, когато възрастна жена от Разград предава на непознат сумата от 10 400 лева. На 22 януари друга „жертва“ дава на измамниците 2 500 лева. Третата измама е извършена на 3 февруари в Лозница, а сумата е 2050 лв. На 7 и 8 февруари са останалите три измами, в които потърпевшите са предали съответно 450, 1440 и 1050 лева. В седемте случая са приложени актуалните напоследък схеми с провеждаща се полицейска операция по залавяне на телефонни измамници. В хода на образуваните досъдебни производства за престъпления по чл.209, ал.1 от НК и предприетите оперативно-издирвателни действия са разкрити преносителите на сумите. Трима мъже са задържани по обвинение за съучастие в извършването на измамите. Установено е, че 21-годишният С.С.А. от град Разград бил нает за куриер чрез обява в местен вестник. Другите двама – С.Х.Г. на 25 години от Разград и А.Ц.М. от Лозница му помагали в прибирането на парите. Работата по разследванията продължава.

От ОД на МВР напомнят: Не се доверявайте, ако някой по телефона ви поиска пари! Намерете начин да се свържете с вашите близки или сигнализирайте на тел.112!