Криминалисти от ОДМВР-Разград разкриха съоръжение за отглеждане на растения от рода на конопа. Операцията за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, е проведена на територията на РУ-Исперих. В хода на образувано досъдебно производство е извършено претърсване в частен имот, ползван и обитаван от 32-годишен мъж. Освен оборудваното с осветителни, отоплителни и вентилационни системи съоръжение, са намерени и иззети 916 грама канабис, 6,5 грама халюциногенни гъби, 35 грама растителни семена коноп и 1 л разтвор на растителна маса, който реагира положително на канабис. Дилърът е задържан в РУ-Исперих. За случая е уведомен наблюдаващ прокурор. Води се разследване за извършено престъпление по чл. 354 А от НК.

В хода на специализираната полицейска операция са установени два случая за притежание на наркотици. В Исперих 19-годишен е хванат с 0,74 грама канабис. Извършено е претърсване в жилището на дилъра му – 26-годишен криминално проявен и осъждан за разпространение на наркотици. Започнато е досъдебно производство по чл. 354 А, ал.3 ,т.1 от НК. Около 20.20 часа на 25 април в село Беловец при проверка на лек автомобил „БМВ Е46“ е установено, че 15-годишният пътник на предната седалка крие в маратонката си свито фолио с кристалообразно вещество. При тестване веществото реагира положително на амфетамин. Образувано е досъдебно производство по чл. 354 А, ал.3 ,т.1 във връзка с чл.63, ал.1 от НК.

Нерегламентирана търговия с „маркови“ стоки е разкрита в хода на полицейската операция. В хода на предприетите процесуално-следствени действия от полицията е извършено претърсване в търговски обект в град Исперих, собственост на шуменска фирма. Открити са стоки, обозначени с търговски марки, предлагани без съгласието на притежателя на изключителното право. Иззети са 110 спортни обувки, на които са обозначени търговските марки NIKE, PHILIPP PLEIN, AIR, POLO и други. По описа на РУ-Исперих е образувано досъдебно производство по чл.172б, ал.1 от НК. В магазин за промишлени стоки в град Завет са конфискувани 91 броя от следните артикули : шапки с козирка, къси мъжки  панталони, дамски клинове, спортни потници от марките NIKE, ADIDAS и други на обща стойност около 7500 лв. Уведомен е дежурен прокурор. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 172б, ал.1 от НК.

В хода на полицейската операция по улица „Перистър“ в Разград е спрян лек автомобил „Рено Туинго“, управляван от 40-годишен мъж. При проверката е установено, че държи в мъжка кожена чанта суха тревиста маса, която при направения наркополеви тест реагира положително на канабис, както и още три свитъка с бяло кристалообразно вещество, което при наркополевия тест реагира на метаамфетамин. В дома му е открит полиетиленов плик с 2 бр. кафяви топчета с общо тегло 2.20 грама, които при тестване реагираха на канабис, както и суха тревиста маса с тегло 2.30 грама, реагираща също на канабис. Мъжът е задържан за срок от 24 часа в  сградата на РУ-Разград.

На изградените КПП-та са проверени 272 превозни средства и над 300 лица. Съставени са 103 акта и фиша. Мобилни екипи извършиха проверки в игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент. Проверени са 2 заложни къщи и 23 сборища. В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност са образувани 12 досъдебни производства. Задържани са две лица, а профилактираните от активния криминален контингент са 16.