Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен се вслуша и чу  мнението на хората, изразено в социалните мрежи. Той прие, че не бива металните пана от плътната ограда, изградена около джамията „Ибрахим паша“ в Разград, да са сиви петно в централната част на града. Нещо повече, че всъщност е напълно възможно, докато трае ремонтът на храма, те дори да се  превърнат в колоритна и атрактивна част от пейзажа.

  Хюсмен предлага красотата на Лудогорието да обгърне „Ибрахим паша“. Как може да стане това? Като на паната се придаде естетична форма с фотоси, съхранили пейзажи от природата на региона и мигове от живота тук. Идеята е тези фотоси, отпечатани върху винил, да покрият металните заграждения и да им придадат нов, естетичен вид. Ще бъдат използвани предимно творби на фотографа Мехмед Азис, но и снимки на други автори.

  „Какво по-хубаво от това красотата на нашия роден край да обгърне Перлата на Лудогорието – джамията „Ибрахим паша“. Това ще радва нашите съграждани, докато строителите работят. Със сигурност ще предизвика и интереса на гостите на Разград“, коментира областният управител. Предвидено е върху оградата да грейнат около 70 фотоса. „Изображенията ще бъдат споделени в социалните мрежи. Ще стигнат и до медиите. За мен е важно хората в Лудогорието да ги видят предварително, да изразят мнението си за инициативата, да дадат предложения,  да подскажат идеи. Надявам се да се получи дебат, защото в него се ражда истината, а до нея често се стига чрез красотата“ заяви Хюсмен.

  Фотосите ще може да бъдат видяни на личната фейсбук страница на областния управител, на фейсбук страницата и сайта на областната администрация.