Разград е част от „Националната кампания Концерти с кауза 2024 „С песен и стих в сърцата“.

Музикалното събитие ще е във вторник, 25 юни, на сцената на Общинския културен център-Разград(Новия театър). То се провежда със съдействието на Община Разград, а специални гости ще са талантливите деца от Школа по танци „Еми-денс“ – Разград с ръководител Емилия Петкова.

Публиката ще се наслади на незабравимите хитове на популярни български изпълнители, прегърнали каузите и убедени в мисията да бъдат техни посланици: Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Петя Буюклиева, Милена Славова, Росица Ганева, Дует „ШИК“, Дует WEIL, Коцето Калки, Искрен Пецов, „Дует с кауза“ – Галя Георгиева и Атанас Лазаров, Красимир Недялков, Вокално трио „DEJA VU“ /Мирослав Станчев, Дражо Бошнаков и Бранимир Недков/, Група „Спринт“, Група „Хоризонт“, група „Жестим“. Концертите се провеждат под съпровода на оркестър „София“. Водещ на концерта е Веселин Пренеров.

Националното турне подкрепя две каузи с изключителна важност за България. Това са Информационната кампания в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми под надслов „Да сверим биологичния си часовник навреме“ и Националната кампания „За повече българска музика в национален ефир“, която се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50% присъствие на българска музика в националните ни медии.

По време на турнето се раздават листовки с полезна информация за възможностите и изследванията, които показват репродуктивния статус на жените, а част от средствата ще бъдат предоставени за инвитро процедура на семейство, на което мисията да станат родители е кауза.

Организатори на националното турне са Сдружение „Независими автори, музиканти и продуценти“ /СНАМП/ и Студио Спринт Проджект. То се провежда със съдействието на Конфедерация на труда „Подкрепа“, както и с подкрепата на Комисията по труда, социалната и демографска политика и Комисията по култура и медии към Народното събрание. Партньори в организацията на концертите са: Фондация „Искам бебе“, Агенция за публични комуникации „Профайл“, Сдружение „Жени с кауза“, ХайЛайф.

Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!

В Разград концертът започва в 20,00 ч. във вторник, 25 юни, в Общинския културен център.

Билети се продават на билетна каса на ОКЦ – Разград и на тел. и на 0882 025 942, както и онлайн: https://www.eventim.bg/…/turne-s-kauzi-s…/performance.html; https://bilet.bg/…/eve…/koncert-s-kauza-gr-razgrad-5014-5014; https://epaygo.bg/2313315042; https://grabo.bg/…/natzionalno-turne-kontzerti-s-kauza….