Заместник-кметът и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Добрин Добрев откри и ръководи консултациите за сформиране на съставите на пет секционните избирателни комисии на територията на Община Разград за провеждането на изборите за президент и вицепрезидент на Републиката и за народни представители на 14 ноември. Две от комисиите са подвижни – едната за избиратели с трайни увреждания, а другата – за избиратели под карантина, останалите комисии са съответно – в COVID-отделението на МБАЛ“Св. Иван Рилски“; в МБАЛ“Св. Иван Рилски“ и в Районна служба „Изпълнение на наказанията“. С тези 5 секции общо избирателните секции в Община Разград стават 73, по съставите на останалите бе постигнат консенсус на консултации в началото на месеца.

И в днешните консултации участваха упълномощени представители на шестте парламентарно представени партии и коалиции в 46-тото Народно събрание.

Общо в петте секции ще работят 33-ма човека, три от секционните комисии са седемчленни, две – шестчленни. Съгласно методически указания на ЦИК е определено разпределението по партии на ръководните и редовите места в комисиите: като ИТН има общо 7 членове на комисии, от които 4 ръководни; ГЕРБ-СДС – съответно  6 и 4; БСП за България – 5/2; Демократична България-Обединение – 5/2; ДПС – 5/2; ИСМВ – 5/1.

На консултациите представителите на политическите сили постигнаха консенсус по разпределянето на ръководните длъжности, както и по определянето във всяка секционна комисия коя партия или коалиция коя ръководна позиция ще заеме, разпределиха и редовите членове на комисиите по секции. Така ИТН ще има 1 председател, 2 заместник-председател и 1 секретар; ГЕРБ-СДС – съответно 2/1/1; БСП за България – 1/0/1; Демократична България-Обединение – 1/0/1; ДПС – 0/1/1; ИСМВ – 0/1/0.