Възпитаниците на Музикална школа „Илия Бърнев“ към читалище „Развитие 1869“-Разград буквално обраха призовите места в конкурса „Децата на България пеят, танцуват и рисуват“, който се организира от община Шумен и СУ “Сава Доброплодни“ през изминалия уикенд.

Разградската школа участва с пианисти от класовете по пиано на Галина Героева и Росица Дечева, цигулари на Румяна Маркова и певци на вокалните педагози Надежда Радославова и Адриян Маджаров.

От пианистите Невена Цанкова е на първо място във втора възрастова група, Дерия Генджева е с втора награда в същата възрастова група. С втора награда, но в трета възрастова група, е Славяна Денчева, а Християна Наковска е с поощрителна награда. Пианистът Радимир Янков е с трета награда в четвърта възрастова група.
От цигуларите Джансу Джумхуриева е с трета награда във втора възрастова група, а Аляра Билгин – с диплом за участие.
Певците от школата – 10-годишната Дея Куманова е спечелила първо място във втора възрастова група. Първото място в трета възрастова група единодушно е присъдено на Александра Златева.

Пианистката Християна Наковска е с награда и от второто си участие в конкурса – като певица, тя е с трета награда в трета възрастова група.