Седемчленна комисия излъчи днес тазгодишните победители в класацията „Спортист на 2015 година на Община Разград”.
На първо място е колоездачът на СКК „Спринт“ Мирослав Минчев с 237, 45 т., втори е вратарят на „Лудогорец“ Владислав Стоянов с 204,67 т., а трети шахматистът на ШК „Абритус“ Ивайло Енчев със 122,59 т..
На четвърта позиция е лекоатлетът на СКЛА „Лудогорец“ Цветомир Киров, пети е културистът на СКК „Гладиатор“ Тодор Димитров.
От шесто до десето място се нареждат още Костантина Борисова – лекоатлет на СКЛА „Лудогорец“, Момчил Николов – шахматист на ШК „Абритус“, Николай Станчев – колоездач на СКК „Спринт“, Марина Найденова – СКСЛ „Антибиотик“ и Пламена Иванова – БК „Олимпия“.
За „Отбор на годината“ единодушно бе определен ПФК „Лудогорец 1945”, а „За треньор на годината“ – старши- треньорът на „Орлите” Георги Дерменджиев.
„Най-перспективен млад състезател“ е Стефани Николова, състезател на СК „Будо – карате киокушинкай”.
Специална награда за висок спортен дух ще бъде присъдена на Християн Данаилов, състезател на Спортен клуб по тенис на маса Лудогорец за участието му в Спешъл олимпик и спечелените от него 2 и 4 място.
Награждаването е насрочено за 10 декември от 11 часа във фоайето на 11 етаж в административната сграда на община Разград. Общият награден фонд тази година е в размер на 1700 лева.