39 ученици от 7 училища – шест в община Разград и едно в Цар Калоян участваха в обявения от РУ „Полиция” и получиха на специална церемония днес грамоти за участие в конкурса „Ако бях полицай”, организиран от РУ „Полиция” Разград. Надпреварата бе посветена на професионалния празник на полицията – 8 ноември.

На награждаването в залата на местния парламент присъстваха областният управител Гюнай Хюсмен, кметът на община Разград д-р Валентин Василев и неговият заместник Ердинч Хасанов, началникът на РУО Ангел Петков, директорът на ОД на МВР старши комисар Ивайло Йовчев и началникът на РУ „Полиция” главен инспектор Станимир Станев.

Радвам се, че се замислихте какво бихте направили ако бяхте полицаи, каза в своето приветствие старши комисар Ивайло Йовчев. Моя съвет е: Спазвайте и уважавайте закона, той винаги ще ви помогне, дори когато си мислите, че той е лош. Спазвайте закона! Успех във всичко, с което се захванете, каза още на младите комисар Йовчев.

Областният управител изказа удивлението си, че вижда „полицията в различна светлина, а не като репресивен орган” и пожела конкурсът да се превърне в традиция. Началникът на РУ-Разград Станимир Станев обяви пред присъстващите, че всички представени есета са изключително конкурентни и журито е било затруднено в избора си. „Проявеният интерес към конкурса означава, че в полицията няма да има дефицит на кадри”, добави той.

Седемчленна комисия е прочела и класирала най-добрите есета, а пликовете с имената и данните на победителите бяха отворени пред всички днес.

Наградата за първото място – лаптоп Леново, бе осигурена и връчена от кмета д-р Валентин Василев на Колийн Пламенова Господинова от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф”.

Второ място – наградата е осигурена от областния управител, който я връчи лично – таблет на Арзу Синанова Мехмедова от ПГО „Станка Николица Спасо-Еленина”.

Трето място – Наградата на РУ „Полиция” заслужи Христо Маринов Маринов – ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф”.

Четвърто място – Наградата на РУО спечели Елис Ерханова Рамаданова – ППМГ „Акад. Н. Обрешков”.